Advertising

Wat is reclame?

Volgens Oxford Languages is een reclameadvertentie een aankondiging in een openbaar medium waarin een product, dienst of evenement wordt gepromoot. Maar dit is niet de enige advertentiedefinitie die er is.

De Advertising Association of the UK’s Jeremy Bullmore kwam met een definitie van reclame als “elke betaalde communicatie bedoeld om te informeren en/of te beïnvloeden” in 1975. Hij werkte dit later bij om een niet-betaalde advertenties op te nemen.

Deze definities zijn relatief vaag omdat het lastig is om advertenties tot in detail te definiëren vanwege de verscheidenheid aan media die ze kunnen gebruiken. Zo is een advertentie op een bankje in het park heel anders dan een creatieve online advertentiecampagne op Facebook of Instagram.

Het vaststellen van de doelstellingen van adverteren is essentieel in marketing, ongeacht hoe u ervoor kiest om uw advertentiecampagnes uit te voeren.


Bij A12 Services Group BV bekijken we graag met u de mogelijkheden om uw bedrijf meer in de kijker te zetten. Adverteren of reclame maken voor je bedrijf is essentieel voor je bedrijf te lat a tempus.

Wenst u meer informatie?

Contact Form Demo

Vergelijkbare berichten